Eu, in trei ipostaze

Inca din copilarie, am ales ca cifra 3 sa fie cifra mea cu noroc. De atunci obisnuiesc sa ma raportez la 3. Inclusiv, cand vorbesc despre mine. Poti intelege multe despre mine daca stii ca sunt familist, workaholic, explorator. Petrec mult timp muncind dar cel mai bine im cel mai bine imi refac fortele alaturi de familia mea dinamizata de acum de baietelul meu, Octavian Jr.

Am in sange dorinta de explorare sunt foarte curios pentru tot ceea ce e nou. Probabil ca aceasta este trasatura principala care mi-a insuflat dorinta de a deveni business developer: reusesc sa vad potentialul intr-o afacere, pot sa o transform si sa o fac eficienta. Fac acest lucru peste tot in lume in functie de oportunitatile pe care mi le ofera pietele (vedeti aici pe blog mai in detaliu despre ce vorbesc).

De unde a inceput totul

 Sunt economist, dar am urmat si un master in Afaceri Internationale. Majoritatea cunoscutilor imi spuneau, la vremea respectiva, ca nu voi ajunge prea departe cu aceasta specializare. Astazi ma felicit ca nu m-am lasat influentat, pentru ca fac exact ceea ce mi-am dorit, caut parteneri de afaceri peste tot in lume. Pe deasupra, aceasta meserie imi asigura si confortul financiar. De aici am inteles trei lucruri: sa nu ma las influentat de ceilalti, ceea ce nu inseamna ca nu ma inspir din viata si vorbele altora; sa fac ceea ce imi place si sa castig din asta. Ca orice om, am facut si greseli, bineinteles: nu am invatat cand trebuia, de exemplu regret ca nu am invatat la scoala limba rusa; ca nu am reusit sa termin si Dreptul si ar mai fi cateva…

De-a stanga si de-a dreapta Perseverentei

Perseverenta la mine a venit cu timpul. Poate si pentru ca doar intr-un tarziu mi-am format modele. Nu stiu ce se afla inaintea unui drum presarat cu lauri, dar succesul are un gust aparte cand imi asum riscuri si petrec luni bune incercand sa conving un partener de business. Dar, la fel de bine se poate ca lucrurile sa mearga si uns. Ca de exemplu, anul acesta, am sunat la o companie din Grecia cu dorinta de a ii prezenta directorului despre oportunitatile de dezvoltare a unui business impreuna. Fara sa am nici macar certitudinea intalnirii, am cumparat biletele de avion, am ajuns la sediul firmei si, fara sa-l fi cunoscut inainte pe directorul firmei, i-am prezentat ideile si viziunea mea pentru ca in final sa batem palma si sa devenim parteneri. Revenind la perseverenta, pe langa comunicare si abilitati de analiza si cercetare, ma surprinde permanent cand este momentul oportun pentru a inchide un deal. Am rabdarea pentru necesara pentru ca, si aici cel mai bine il parafrazez pe Confucius, when it is obvious that the goals cannot be reached, don't adjust the goals, adjust the action steps.